Het belang van je presentatie voorbereiden

Het voorbereiden van een boeiende presentatie met PowerPoint kost tijd. Vaak meer tijd dan je aanvankelijk dacht.

Er zijn mensen die de voorbereidingstijd beschouwen als tijd die ten koste gaat van hun eigenlijke werk… ze gaan voorbij aan het feit dat het voorbereiden en geven van een presentatie een belangrijk deel is van hun eigenlijk werk.

Voorbereiding is ook een investering: als je het zorgvuldig doet, betaalt het zich terug in een presentatie die soepel loopt en resultaat geeft.

Hoeveel tijd besteed jij doorgaans aan het voorbereiden van je presentatie?

Als je wilt leren hoe je een sterke presentatie met PowerPoint maakt of een bedrijfspresentatie wilt laten maken, neem contact op.

 

Door Sander Reijn

"Zolang ik mij kan herinneren hebben presenteren en (later) PowerPoint altijd mijn interesse gehad. Het viel me hierbij op dat er veel goede ideeën sneuvelden door een matige presentatie en matige ideeën werden aangenomen door een goede (of in ieder geval betere) presentatie. Met een, volgens de mensen om mij heen, meer dan obsessieve interesse ben ik in de wereld van presenteren met PowerPoint gedoken. Hoe worden boodschappen verwerkt en onthouden? Wat werkt en wat niet? Ik leer elke dag. Ik krijg energie anderen te helpen bij het voorbereiden, maken en geven van presentaties. Dat ik dit mag doen voor uiteenlopende bedrijven, organisaties en individuen in Nederland en de rest van de wereld vind ik een voorrecht. Een presentatie zie ik als het moment van de waarheid. Dit moment zo optimaal mogelijk benutten is waar ik voor ga. Zodat presentaties niet alleen mooier, maar ook beter en effectiever worden. Het bewijs? Geloof mij niet, geloof je resultaten."