Een afbeelding zoeken om te gebruiken in je presentatie kan een hele klus zijn. Hoe kom je aan de juiste afbeelding? Dat ene plaatje waarmee je alles kunt zeggen? Het is een van de meest gestelde vragen tijdens onze PowerPoint workshops. Het ligt voor de hand op zoek te gaan via Google Images, alleen realiseer je wel dat je niet zomaar een afbeelding mag gebruiken in je presentatie. Het is weliswaar makkelijk te zoeken met Google naar afbeeldingen, alleen hoe zit het met het gebruiksrecht en copyright van de afbeeldingen? Let op de Creative Commons.

Sites met betaalde afbeeldingen voor je presentatie

Er zijn talloze site waar je tegen betaling aan mooie foto’s kunt komen. Dit zijn zogenaamde stock fotografie sites. Bijvoorbeeld Shutterstock of iStock. Een enorm aanbod van foto’s die je kunt gebruiken voor je presentaties. Uitstekende kwaliteit. Met de juiste zoekwoorden vind je fraaie plaatjes. Tip: associeer met je zoekwoorden, denk in metaforen en voorbij het voor de hand liggende. Zo kom je bij pareltjes van afbeeldingen terecht. Laat je ook inspireren door de beelden die je ziet. Kun je hier je verhaal bij vertellen? Wat is je verhaal? Inspiratie genoeg.

Sites met ‘gratis’ afbeeldingen

Er zijn ook stock afbeeldingen sites met gratis afbeeldingen. Foto’s die je kunt downloaden en gebruiken. Over het algemeen staan op dit soort sites afbeeldingen van mindere kwaliteit, maar vergis je niet: er zitten ook toppertjes tussen. Altijd de moeite waard om te checken.

Flickr – de Youtube van de foto’s

Flickr is een website voor het delen van foto’s. Bij het plaatsen van foto’s kan er worden aangegeven onder welke voorwaarden de foto’s gebruikt kunnen worden. Op deze site staat het mooi uitgelegd. Wij helpen onder andere de sprekers van TedX Amsterdam met het vormgeven van hun presentaties. Hierbij maken we veelvuldig gebruik van afbeeldingen van Flickr.