Tips voorbereiden presentatie

Een presentatie geven zonder voorbereiding is je begeven op een hellend vlak.

Deze punten helpen je bij het voorbereiden van je presentatie:

  • Wanneer is de presentatie?
  • Voor wie is de presentatie, wie is je publiek?
  • Waarom ben jij gevraagd de presentatie te geven?
  • Hoeveel tijd / hoe lang mag de presentatie duren?
  • Is dat inclusief vragen?
  • Wat is de belangrijkste boodschap voor je publiek?
  • Welke 3 punten wil je dat je gehoor zal onthouden?
  • Wat wil je dat je publiek na afloop van je presentatie doet?

 

 

Door Sander Reijn

"Zolang ik mij kan herinneren hebben presenteren en (later) PowerPoint altijd mijn interesse gehad. Het viel me hierbij op dat er veel goede ideeën sneuvelden door een matige presentatie en matige ideeën werden aangenomen door een goede (of in ieder geval betere) presentatie. Met een, volgens de mensen om mij heen, meer dan obsessieve interesse ben ik in de wereld van presenteren met PowerPoint gedoken. Hoe worden boodschappen verwerkt en onthouden? Wat werkt en wat niet? Ik leer elke dag. Ik krijg energie anderen te helpen bij het voorbereiden, maken en geven van presentaties. Dat ik dit mag doen voor uiteenlopende bedrijven, organisaties en individuen in Nederland en de rest van de wereld vind ik een voorrecht. Een presentatie zie ik als het moment van de waarheid. Dit moment zo optimaal mogelijk benutten is waar ik voor ga. Zodat presentaties niet alleen mooier, maar ook beter en effectiever worden. Het bewijs? Geloof mij niet, geloof je resultaten."